top of page

Geschiedenis

Martien Scheffers is in 1958 geboren op de boerderij van zijn ouders aan de Oliviersweg nr. 1 in Oisterwijk. Hij groeide op met het werk op de boerderij, waarbij het werk met het paard en de koeien zijn favoriet waren. Toen zijn vader te oud was om de boerderij met de nodige investeringen in stand te houden en Martien zelf nog te jong was om het over te nemen, is de boerderij verkocht en verhuisde het gezin naar de Heusdensebaan zo'n paar honderd meter verderop.

 

Omdat daarmee het werk op de boerderij stopte, is Martien in zijn vrije tijd gaan werken bij een tuinder verderop in de straat. Door dit werk ontstond het idee om van zijn hobby zijn werk te maken. In 1980, na het afronden van de HAS, werd het huidige tuinbouwbedrijf opgericht (naast zijn ouderlijk huis) aan de Oliviersweg 9. Na een aantal moeilijke jaren gingen de zaken uiteindelijk voorspoedig. 

In 1986 trouwde Martien met Gerrie de Jong uit Udenhout. Later kregen ze samen vier kinderen; twee jongens en twee meisjes. In 1992 werd er een nieuwe zelfstandige woning gebouwd voor het gezin. Ondertussen werd ook het bedrijf uitgebreid, gemoderniseerd en daarmee klaargemaakt voor de toekomst. 

Vanaf 1992 is, in verschillende stappen, het glastuinbouwbedrijf uitgebouwd tot de huidige drie hectare netto glas. De aardbeien- en aspergeteelt liep vanaf het begin in 1980 als rode draad door de bedrijfsvoering, en gaandeweg heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in deze twee teelten. 

 

Na de laatste uitbreiding van het bedrijf in 2016 worden aardbeien nu alleen in de kas geteeld, met twee oogstperioden per jaar. Eén in de maanden april-mei-juni, en één in de maanden september-oktober-november. Het telen in de kas geeft een hoogwaardig maximaal biologisch geteeld product, waarmee het bedrijf zich kan onderscheiden naar afnemers. In 1998 produceert het bedrijf volgens de normen Milieukeur; de laatste tien jaren zelfs als enige in Nederland! Dit jaar staat certificering volgens de normen 'On the way to planet proof', als doel voor het bedrijf gepland. 

Door de jaren heen is een leuk personeelsteam opgebouwd. In de piekperiode werken er ca. 45 personen op het bedrijf die er allemaal flink de schouders onder zetten; iets waar Martien en Gerrie ongelooflijk trots en zuinig op zijn. Zonder hen kon dit allemaal niet bereikt worden! 

bottom of page